Loslaten is niet altijd even makkelijk, maar o zo belangrijk om te doen. Want wanneer je niet loslaat, kun je niet verder groeien.

Kijk maar eens om je heen wat er in de herfst gebeurd in de natuur.

De bomen laten hun vruchten en bladeren los. Want alleen zo kan de boom zich voorbereiden op het nieuwe leven dat in de lente weer komen zal. Doet de boom dit niet, dan kan niemand genieten van de vruchten, zullen blad en vrucht gaan rotten en zal de boom zich niet fijner voelen. Het nieuwe leven in de boom krijgt geen kans om in de lente te gaan groeien. Besef je eens welke pracht en praal wij dan zullen missen, de mooie kleuren die de herfstmaanden ons laten zien. En wat dacht je van dat heerlijke gevoel als je na een lange winter de eerste blaadjes weer ziet verschijnen?

 

Ook de mens zal moeten loslaten om verder te kunnen, om nieuwe dingen toe te laten in het leven, om te groeien. Ervaringen, emoties, dingen die je doet omdat je ze nu eenmaal zo aangeleerd hebt en al jaren zo doet…..ze kunnen je behoorlijk in de weg zitten en je belemmeren in de dingen die jij zo graag doen wilt, hoe je je wilt voelen of hoe je eigenlijk bent.  Je hebt het gevoel niet verder te kunnen en stil te staan en daar worden we over het algemeen niet gelukkiger van.

Maar dat los laten…hoe doe je dat eigenlijk? Want er wordt nogal wat van je gevraagd. Het vraagt moed om je ervaringen of emoties aan te durven kijken, te zien wat het je kan leren en om dan dat mee te nemen en de rest los te laten.

Maar hoe moeilijk het ook is en hoe veel energie het soms ook kost…..uiteindelijk zal loslaten je echt vrijheid geven. Vrijheid om weer door te gaan met dat wat jij belangrijk vind!

 

Wanneer het loslaten niet lukt, zul je blokkades opbouwen in je lichaam en kan de energie niet meer fijn stromen. Dat zal dan weer lichamelijke klachten als gevolg hebben. Dus ook als je het loslaten bewust of onbewust uitstelt….er zal een moment komen dat je de uitdaging aan moet gaan.

Heb je hier hulp bij nodig? Ik help je graag om de blokkades weer op te lossen en samen met jou te kijken waar de oorsprong van je klachten ligt. Zo kun je de oorzaak aanpakken en direct de klachten verminderen.