Metaal is het element van de herfst. In de natuur staat de herfstperiode voor het bewaren en opslaan van dat wat waardevol is. Denk maar aan de eekhoorntjes die eikels en noten verzamelen om later op te eten. Bij de mens staat Metaal voor afscheid nemen van wat niet meer bij je hoort en bewaren wat waardevol voor je is. Als je niet kunt loslaten en het lastig vindt om je eigen ruimte in te nemen, dan beperk je jezelf in je eigen leven. Je zult daardoor vaak in de knoei met jezelf. Huilen is een uitingsmiddel dat bij Metaal hoor, zo breng je je gevoel naar buiten en laat je gevoelens los.

De organen die bij Metaal horen, zijn de longen en dikke darm.  Je energie inname wordt voor 60% verzorgd door het element Aarde, die verwerkt al je eten en drinken. De overige 40% wordt verzorgd door de lucht die je inademt. Deze lucht wordt verwerkt door de longen en die horen bij het element Metaal. De energie die je haalt uit voeding en ademen, vormen samen de brandstof voor jouw motor. Ademen gebeurd automatisch, je hoeft er helemaal niets voor te doen. Maar, net als bij voeding is de hoeveelheid energie je uit de zuurstof haalt, niet automatisch optimaal. Dit is afhankelijk van de toestand van de verwerkende organen, in dit geval dus de longen. Het element Metaal zorgt er dus voor dat lucht wordt omgezet naar (levens)energie (Qi), door eruit te halen wat nuttig is en afvoeren wat niet nuttig is. De dikke darm is de afvaluitscheider, het is de laatste verzamelplaats van ons voedsel. De laatste beetjes voedsel worden verteerd, er wordt nog wat vocht uitgehaald en daarna worden de restanten permanent afgevoerd. Als je darmen goed werken, produceer je één tot twee maal daags ontlasting. Wanneer dit niet gebeurd, is er sprake van constipatie oftewel opstopping. Hier kan een energieblokkade ode oorzaak van zijn. De ontlasting is dan vaak hard en donker, soms zelf keutelig. Aan de andere kan kan een energiegebrek de oorzaak zijne n dan zie je vaak zachte, lichtgekleurde en vormloze ontlasting. Dan zit er waarschijnlijk een storing in je Aarde Element, die dan teveel energie uit je Metaal Element weg haalt.

Tijdens een Mataalbehandeling ligt de aandacht op het naar binnen brengen, zodat je zelf gaat leren voelen wat je nodig bent. Dit alles in het ritme van de ademhaling. Inademen brengt je naar binnen (Longen) en uitademen helpt je om los te laten en stress en verdriet om te zetten naar ruimte en wijsheid (dikke darm)

Een Metaalbehandeling duurt 60 minuten en is te boeken voor €60,00. Je kunt via onderstaande knop contact opnemen om een afspraak te maken.